TRANSPORT
Política 06/01/2013

La CUP considera que la inauguració del TGV és "la festa" d'un model "fracassat i deficitari"

Des de la formació independentista asseguren que cal apostar per la línia de tren convencional, reforçar-la, fer-hi millores i rebaixar-ne els preus

Acn
2 min
Manifestació independentista amb presència de la CUP

GironaLa CUP no veu amb bons ulls la inauguració oficial del TGV prevista per al pròxim dimarts des de Barcelona fins a l'estació de Figueres-Vilafant. Considera que es tracta d'una "trista festa" que mostra el model de desenvolupament "fracassat i insostenible" que s'ha fet en els últims anys. Des de la formació asseguren que la nova infraestructura no comportarà beneficis socials ni econòmics per al territori i demana que s'aposti per la línia del tren convencional, es millori la xarxa ferroviària actual i es rebaixin els preus dels bitllets. A més, la formació independentista s'oposa frontalment a la visita del president espanyol, Mariano Rajoy, i el príncep Felip, i els titlla de "membres indesitjables de les dues institucions més malignes per a la llibertat de Catalunya", segons un dels membres de la formació i regidor de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Font, en un escrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Font, el TGV no és una infraestructura rendible, i recorda que només la Xina té més quilòmetres construïts de línia d'alta velocitat que Espanya. "Als polítics que inauguraran el TGV els hauria de fer vergonya manipular l'opinió pública i intentar fer creure que es tracta d'una infraestructura amb beneficis socials i econòmics per al territori", reclama l'escrit que ha facilitat la CUP. Segons la formació, la implantació del tren d'alta velocitat només respon a interessos polítics.

Per tots aquest motius, la CUP demana al govern estatal i al de la Generalitat que apostin per la línia de tren convencional. "Aquest transport és bàsic per a la mobilitat de tots els ciutadans i per a les mercaderies", destaca Font. "Els que han enfonsat el nostre país amb un model de desenvolupament fracassat no fan res per dignificar el servei de ferrocarril i vénen aquí a fer-se fotos i a tallar banderetes", critica el text.

stats