Política 01/08/2017

El TJSC cita a declarar Gordó el 14 de setembre pel cas 3%

La declaració estava prevista inicialment per al dilluns 24 de juliol, es va ajornar per al 13 de setembre i s'ha posposat un dia més

Ara
1 min
01. Germà Gordó durant un ple del Parlament. 02. Imatge de l’agenda de Xavier Tauler.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat definitivament la data per a la declaració de Germà Gordó pel cas 3%. Serà el 14 de setembre, tres dies després de la Diada. Després que se suspengués la declaració prevista per al 24 de juliol a causa de l'ingrés en un centre mèdic de l'advocat del diputat no adscrit, Cristóbal Martell, el tribunal ha deixat per a després de les vacances la cita amb l'exconseller. Dilluns va fixar-la per al 13 de setembre, però aquest dimarts ha acceptat la petició del procurador per ajornar-la un dia més i fixar-la per al 14 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a conseqüència de la suspensió de la declaració de Gordó, el magistrat Carlos Ramos també va suspendre la declaració –en qualitat de testimoni– de l'extresorer de CDC Andreu Viloca, que s'havia de produir el mateix dilluns. Per ara, el TSJC no ha fixat una nova data per a la declaració de Viloca, tot i que el tribunal tenia interès que es produís el mateix dia.

Els últims dies, la Guàrdia Civil va redoblar la seva ofensiva per reconstruir l’agenda de l’exconseller Germà Gordó. Ho va fer amb una operació en què, en un mateix matí, el fiscal d’Anticorrupció José Grinda es va presentar amb agents de l’institut armat al Parlament, al Palau de la Generalitat, al departament de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

El desplegament va molestar el Govern, que va col·laborar en la investigació però va criticar els “espectacles” que la van acompanyar.

stats