Política 19/07/2015

Toni Cantó serà el número dos de la llista de C's per València a les eleccions espanyoles

El tècnic d'Hisenda Vicente Ten encapçalarà la candidatura

Efe
2 min
Toni Cantó ha decidit anunciar la seua renúncia a l'escó d'UPyD del Congrés en un hotel de València i no a la seu del partit. / EFE

ValènciaToni Cantó serà el número dos de la llista per València de Ciutadans (C's) a les eleccions generals després d'haver tret, com a independent, 326 vots, en una candidatura que encapçalarà el tècnic d'Hisenda Vicente Ten, que ha aconseguit 455 vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han assegurat fonts del partit després de les primàries celebrades aquest dissabte, que han indicat que el tercer lloc de la llista per València serà per a Juan Domingo Muñoz, el quart per a Núria Galvany i el cinquè per a Patricia Galiana.

A Alacant, la llista l'encapçalarà Marta Martín, catedràtica de Publicitat i Comunicació Audiovisual, que ja va aconseguir els avals com a número u; i la seguiran José Cano Fuster, Lucía Granada, María Guadalupe Sánchez i Serafín Serrano.

A Castelló, encapçalarà la llista diumenge Lorenzo, alt funcionari, que ha obtingut 150 vots. El número dos serà per a Benito Antonio Cervantes, i el seguiran Manuel Hernández, Rosel Mormeneo i Virginia Martínez.

Cantó, "il·lusionat"

En el seu compte personal de Twitter, l'exdiputat d'UPyD Toni Cantó ha donat les gràcies als afiliats de Ciutadans per haver confiat en ell i s'ha mostrat "il·lusionat" de treballar "junts pel canvi que Espanya necessita".

La portaveu de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Carolina Punset, ha destacat que amb aquestes primàries s'ha demostrat que han substituït "la partitocràcia pel govern de la ciutadania", i s'ha mostrat segura que l'elecció dels militants "ha estat la millor per aconseguir un gran resultat a les generals".

"Un dels pilars, encara que no l'únic, de la regeneració de la vida política a Espanya és que en els partits l'última paraula la tinguin els ciutadans i no les cúpules dels partits polítics", ha assegurat Punset, i ha dit que per aconseguir aquest objectiu "les primàries són una eina indispensable".

Segons la seva opinió, encara que les primàries són part fonamental de la regeneració democràtica, "no són l'única mesura que s'ha d'adoptar. Hi hem de sumar qüestions com la limitació de mandats o les llistes obertes".

stats