Política 16/05/2015

Trias apel·la a la "concentració de vot" per no viure pendent dels pactes

El cap de llista carrega contra Barcelona en Comú, el PP i la FAVB per dividir la ciutat i voler imposar les seves tesis

Ferran Casas
2 min
El candidat de CiU, Xavier Trias, a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts / ACN

BarcelonaXavier Trias ha fet aquest dissabte a matí una apel·lació en tota regla al vot útil davant la fragmentació que totes les enquestes preveuen a l'Ajuntament de Barcelona. Trias ha indicat que les enquestes pronostiquen la victòria de CiU, però els resultats no són encara del seu gust. "11 regidors és un desastre, hem d'anar amunt, als 15, 16 o 17", ha dit. El cap de llista està convençut que guanyarà bé però per fer-ho cal que la gent entengui "que necessitem un govern fort" i que no hagi d'estar tot el dia patint pels acords puntuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem d'avisar a la gent i demanar el vot útil, concentrar el vot. Si em volen d'alcalde, deixi's d'històries i voti'm!", ha clamat el candidat en l'acte central de la federació a la ciutat de Barcelona davant unes tres-centes persones al campus de la UPF a les Glòries i on només la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, l'ha precedit en l'ús de la paraula. Trias ha advertit del perill dels ajuntaments "fragmentats" però acte seguit ha admès que aquest és l'escenari més plausible a Barcelona. Per tant, ha dit, caldrà treballar per "bastir complicitats" i estendre la mà "a tothom". Altra cosa, ha dit, seria compartir-hi govern.

L'alcalde ha recordat que la seva és també una aposta "pel dret a decidir" i que estarà al costat del president i el Parlament i el procés perquè es faci "des del sentit comú i les conviccions profundes i no dividint a la gent".

"No podem permetre que la crítica permanent s'instal·li a l'Ajuntament i ho qüestioni tot", ha dit en referència a Ada Colau i Barcelona en Comú, de qui ha criticat que "fa política a partir de la insinuació i és un fàstic". La crítica també ha ant, però, per Alberto Fernández Díaz i el PP: "No val tot sobre la immigració i la corrupció", ha afirmat. Les crítiques també les ha fet extensives a alguns moviments veïnals, com ara la federació d'associacions de veïns, la FAVB, que "han de veure si autènticament són demòcrates o el que volen és imposar les seves opinions en el tema del tranvia per la Diagonal, per exemple". Ha recordat que el 80% dels barcelonins no el vol i que no pot ser que "alguns grupets" s'atorguin una representació que no tenen.

stats