Política 27/02/2015

El TSJC desestima els recursos de Mas, Ortega i Rigau i seguirà investigant-los pel 9-N

Desestima, però, ampliar la investigació a dirigents com Núria de Gispert i Ramon Espadaler

Ara
1 min
Cua de ciutadans per autoinculpar-se pel 9-N al TSJC

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit desestimar els recursos presentats pel president de la Generalitat, Artur Mas, i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau contra la decisió d'investigar-los per presumpta desobediència en l'organització del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria notificada avui, el tribunal veu "prematur" que els tres dirigents demanin l'arxiu de la causa i considera "irrellevants" alguns dels seus arguments exculpatoris en considerar que les seves al·legacions sobre el fet que no van desobeir s'han de fer "després de la corresponent instrucció penal".

El ple de la sala civil i penal del TSJC va acordar admetre a tràmit totes les denúncies i querelles vinculades a la presumpta desobediència de la resolució del TC del 4 de novembre que van presentar Manos Limpias i UPyD, entre altres. El 15 de gener, Mas, Ortega i Rigau van presentar un recurs de súplica en què negaven la rellevància penal de les seves actuacions. La Fiscalia ja va demanar al TSCJ rebutjar aquests recursos, a més d'ampliar la investigació a les accions comeses abans del 4 de novembre.

stats