Política 31/03/2014

El TSJC cita a declarar a finals d'abril Oriol Pujol, la seva dona i dos empresaris per la trama de les ITV

L'exsubdirector de Seguretat Industrial, el delegat del Govern a Girona, l'exsecretari d'Indústria, un càrrec de CDC i dos empresaris també declararan com a testimonis

Acn
2 min

BarcelonaEl magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la suposada trama corrupta d'adjudicació d'estacions d'ITV ha citat a declarar per a finals d'abril l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol i la seva dona, Anna Vidal, a més dels altres dos empresaris imputats. En aquesta ocasió, poc més d'un any després de la primera declaració, Pujol ho farà imputat per un delicte de suborn, ja que se li atribueix haver cobrat 30.000 euros per haver votat a favor d'unes esmenes al Parlament que afavorien empresaris del sector.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dimarts 29 d'abril a la tarda declararan Ricard Puignou, de l'empresa Certio, i Anna Vidal. L'endemà, 30 d'abril, al matí, ho faran Sergi Alsina, pagat per Puignou i amic de Pujol, així com l'exdirigent convergent. La setmana següent començaran a declarar els testimonis. El 6 de maig ho faran Enric Marugan i Pedro Olabarria, empresaris del sector, així com Josep Tous, responsable d'Indústria de CDC i encarregat per la Generalitat de pacificar el sector. Tous declararà com a testimoni, però com que està imputat en el cas de tràfic d'influències, podrà assistir-hi amb advocat i tindrà el mateix dret que un imputat.

Finalment, el 8 de maig declararan, també com a testimonis, Antoni Soy, exsecretari d'Indústria i Empresa amb el segon tripartit, Albert Roig, exsubdirector general d'Indústria, i Eudald Casadesús, actual delegat del Govern a Girona i aleshores diputat de CiU al Parlament que va negociar la llei de seguretat industrial i ITV.

Segons les acusacions, Pujol hauria cobrat 30.000 euros a través de l'empresa de la seva dona per votar a favor d'unes esmenes a la llei de seguretat industrial del 2008 que afavorien els empresaris. Tant el fiscal com el magistrat instructor del TSJC consideren que el suposat delicte de suborn passiu comès durant la tramitació de la llei i el de tràfic d'influències durant l'elaboració del nou mapa i reglament d'estacions d'ITV formarien part del mateix pla.

stats