El TSJC no admet a tràmit la querella contra l'alcaldessa de Vic per la megafonia a favor dels presos polítics

El tribunal argumenta que no hi ha despesa i que fora del període electoral es permet "certa discrecionalitat en l'actuació pública"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada contra l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, pels missatges independentistes i de suport als presos que durant tres setmanes es van difondre per la megafonia de l'Ajuntament l'estiu passat. El tribunal no hi veu delicte de prevaricació ni tampoc de malversació de diners públics, perquè no hi ha cap resolució administrativa que comportés cap mena de despesa. A més, subratlla que fora dels períodes electorals, quan les administracions han d'estar obligades a la "neutralitat i objectivitat més absolutes", es permet "certa discrecionalitat en l'actuació pública". També descarta un delicte en l'exercici dels drets fonamentals perquè el missatge, "tot i ser partidista, no fomenta, promou o incita a l'odi".

Les proclames emeses pel consistori, que es van començar a reproduir cada tarda fins a la Diada de l'any passat, advertien, després d'un repic de campanes: "No normalitzem una situació d'excepcionalitat i urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya".