TRIBUNALS
Política 13/12/2014

El TSJC decidirà el dia 22 si admet a tràmit les querelles pel 9-N

Ara
2 min

BarcelonaEl dilluns 22 de desembre serà el dia en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidirà si admet a tràmit les denúncies i querelles presentades contra Artur Mas i membres del Govern i del Parlament per haver promogut el procés participatiu del 9-N. El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, va convocar ahir un ple de la sala civil i penal de l’alt tribunal per prendre una decisió sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els sis magistrats titulars de la sala -Maria Eugènia Alegret, José Francisco Valls, Enric Anglada, Josep Manuel Abril i Carlos Ramos, a més del mateix Gimeno- s’hauran de pronunciar sobre si tramiten la querella presentada per la Fiscalia contra Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pels suposats delictes de desobediència greu, malversació, prevaricació i usurpació de funcions. El conservador José Francisco Valls va ser designat ponent d’aquesta querella. No obstant això, si el TSJC decidís acumular-la amb les altres sis querelles i 25 denúncies, el magistrat encarregat d’investigar Mas podria acabar sent un altre.

En cas que el TSJC decidís tramitar la querella de la Fiscalia i n’acumulés d’altres, la investigació del 9-N podria acabar afectant també algun altre dels noms denunciats, com ara Francesc Homs o Ramon Espadaler, i el ventall de delictes que es considerarien es podria ampliar a d’altres, com ara el de rebel·lió, incitació a la sedició o coaccions.

Santiago Vidal, altre cop citat

D’altra banda, el Consell General del Poder Judicial ha citat per al 19 de desembre el jutge Santiago Vidal per tornar-li a prendre declaració en relació a l’expedient que li va obrir per haver participat en la redacció d’un esborrany de Constitució catalana. Vidal ja va explicar en una declaració prèvia que es va implicar en aquest projecte per iniciativa pròpia i des de la llibertat de pensament.

stats