Publicitat
Publicitat

El TSJC desestima la petició de Joana Ortega d'executar la seva inhabilitació sense esperar la resposta del Suprem

El jutge considera que ara per ara no hi ha cap procés electoral previst i que l'argumentació exposada per l'exconsellera "no es justifica"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició que va fer l'exconsellera Joana Ortega perquè la seva inhabilitació en el cas del 9-N s'executés immediatament sense esperar la resposta al recurs que ha presentat al Tribunal Suprem -juntament amb l'expresident Artur Mas i l'exconsellera Irene Rigau-. Ortega havia demanat l'execució provisional de la sentència perquè argumentava que a efecte de processos electorals, "la sentència ja s'estaria executant" i si fos confirmada pel Suprem, la condemna seria molt major.

En la interlocutòria, el TSJC argumenta que el recurs no es pot admetre "de manera anticipada" mentre es mantingui "el recurs latent" i, per tant, que no hi hagi sentència ferma. El jutge, de fet, tampoc considera que la llei orgànica de règim electoral sigui una "interferència" que exigeixi que la sentència s'apliqui abans de conèixer el veredicte del Suprem. Jesús María Barrientos ha desestimat l'argument que havia exposat Ortega perquè "no es justifica que hagi passat en el moment actual".

Precisament, l'escrit del jutge acaba concloent que "no estem en l'escenari que ens permeti fer ara un reconeixement d'una situació anticipadament invocada i encara no materialitzada". La decisió del jutge complicaria el camí d'Ortega per presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona de cara al 2019. L'exconsellera va assegurar que la sentència del 9-N l'esperonava a tornar a primera línia de la política i no va descartar formar part d'alguna candidatura.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT