Política 07/10/2019

El TSJC cita a declarar com a investigat per l’1-O l’exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó

El republicà haurà de prestar declaració l’endemà del judici a Torra per no haver tret els llaços grocs dels edificis públics

Montse Riart
1 min
Els registradors demanden  la Generalitat

BarcelonaDesprés d’un any en una situació d’impàs judicial, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a investigat l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó pel seu paper en el referèndum de l'1-O. Salvadó va ser, juntament amb l’exsenador i jutge Santi Vidal, un dels primers investigats per l’organització del referèndum al jutjat número 13 de Barcelona i va ser detingut el 20 de setembre del 2017. Tot i així, per la seva condició de diputat havia quedat en un impàs judicial, sense que cap jutjat assumís la seva causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el TSJC ha acceptat la part del cas de Salvadó, que li ha enviat el jutjat 13, i l’ha afegit a les actuacions que ja segueix contra Josep Maria Jové, l’ex número dos d’Economia, sobre l’organització de l’1-O. El tribunal ha citat Salvadó a declarar el 19 de novembre. És l’endemà del judici al president Quim Torra per desobediència, per no haver tret els llaços grocs dels edificis públics com li havia ordenat la Junta Electoral Central.

stats