Política 20/09/2017

El TSJC dona 48 hores a l'AMI i l'ACM per retirar de les seves webs els continguts sobre l'1-O

El tribunal amenaça de tancar les pàgines si les entitats no compleixen aquesta mesura cautelar

Pau Esparch
2 min
Foto d'arxiu d'un acte de les entitats sobiranistes, l'AMI i l'ACM, a favor del referèndum

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat 48 hores a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per retirar de les seves webs els continguts que estan relacionats amb la preparació i la celebració de l'1-O. El magistrat Jordi Seguí Puntas, que instrueix la querella presentada per la fiscalia contra la presidenta de l'AMI, diputada de JxSí i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l'ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha amenaçat de tancar les pàgines web si les dues entitats sobiranistes no compleixen aquesta mesura cautelar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia va presentar la querella contra Lloveras i Buch dijous de la setmana passada i l'alt tribunal la va acceptar aquest dilluns. El TSJC va incorporar en la causa l'acusació de desobediència, com demanava la fiscalia, tot i que no va admetre acusar Lloveras i Buch dels delictes de prevaricació i malversació de fons públics, com també sol·licitava el ministeri públic. En la seva querella, la fiscalia reclamava algunes mesures cautelars, com tancar les webs de l'AMI i la de l'ACM, a més de prohibir als alcaldes cedir espais públics per exhibir cartells o anuncis que fomentin la participació a l'1-O. Ara Seguí Puntas ha resolt que accepta la mesura sobre les webs.

El magistrat ha apuntat que si en 48 hores -la interlocutòria està signada aquest dimecres- l'AMI i l'ACM no han deixat de publicar continguts vinculats amb el referèndum a les seves webs, llavors ordenarà que es retiri el material forçosament o que directament es tanquin les pàgines. Pel que fa a la mesura demanada per la fiscalia de prohibir als alcaldes cedir espais públics per exhibir cartells o anuncis de l'1-O, el jutge l'ha rebutjat perquè ha valorat que "els màxims responsables de cada municipi" ja tenen l'obligació "de paralitzar o impedir qualsevol iniciativa que suposi eludir la suspensió" del referèndum.

stats