Política 18/07/2014

El Tribunal Superior de Justícia declara la seva "incompetència sobrevinguda" per investigar el cas de les ITV

El magistrat instructor torna al jutjat d'instrucció la causa perquè Oriol Pujol ha perdut l'aforament en deixar de ser diputat

Ara
1 min
Oriol Pujol, president del grup parlamentari de CiU al Parlament de Catalunya

BarcelonaLa investigació del cas de les ITV, en el qual està imputat Oriol Pujol, torna a canviar de mans per la "incompetència sobrevinguda" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). És la causa tècnica en la qual el magistrat instructor, Enric Anglada, fonamenta la seva decisió de retornar la causa al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona arran del fet que Oriol Pujol hagi deixat l'escó al Parlament i, per tant, hagi perdut el "privilegi" de l'aforament, segons exposa en una interlocutòria feta pública avui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exsecretari general de CDC per tràfic d'influències i suborn passiu. El cas havia passat del jutjat ordinari al TSJC quan Pujol va ser imputat i ara fa el camí de tornada, tot i que la investigació ja està força avançada. La instrucció d'aquesta part del cas, en la qual també està imputada la dona de Pujol i diversos empresaris, ja està pràcticament acabada i l'haurà de tancar la jutge que la va obrir.

stats