Política 16/11/2016

El TSJC insisteix que investiga Forcadell per desobeir el Constitucional i no pel debat al Parlament

El tribunal desestima el recurs de la cambra catalana i demana documentació

Montse Riart
2 min
Carme Forcadell: “No crec que l’Estat ens inhabiliti: 
 Aquesta cambra farà les coses ben fetes”

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha confirmat així la investigació que s'està duent a terme. En la seva resolució, els magistrats insisteixen que investiguen Forcadell per comprovar si va desobeir el Tribunal Constitucional autoritzant la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, i no "per cap debat d'idees".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una altra providència, el tribunal demana la primera documentació a la cambra, com ara la resolució del 9-N suspesa pel Constitucional. També vol que li enviin, entre d'altres, el text del reglament del Parlament vigent en la data de la votació, l'acta de la mesa del Parlament d'aquell dia, totes les ressolucions aprovades per la cambra amb posterioritat a la suspensió del TC, així com l'informe jurídic del secretari i del lletrat major".

La presidenta va defensar en el seu recurs de súplica que no té "cap facultat per restringir la llibertat d'expressió al Parlament, ni pot censurar el contingut dels debats entre diputats, ni per restringir la votació de les iniciatives parlamentàries".

No es qüestiona la llibertat d'expressió

El tribunal ha desestimat el recurs de súplica presentat per la presidenta del Parlament contra la resolució que acordava admetre a tràmit la querella per desobediència presentada per la Fiscalia. En la seva ressolució, el TSJC recorda que la Sala no ha "obert la causa per investigar un delicte relacionat amb l'expressió pública d'idees".

El TSJC insisteix que la causa penal s'ha obert per una aparença d'un delicte de desobediència al mandat d'un Tribunal -el Constitucional- que constitueix una de les peces bàsiques en l'arquitectura de l'Estat de dret de les democracies avançades".

stats