Política 29/07/2019

El TSJC rebutja tancar provisionalment les delegacions catalanes a l'exterior

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, titlla la interlocutòria de "revés a les obsessions de Josep Borrell"

Efe
2 min
La reunió de Torra, Aragonès, Bosch i Budó

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat paralitzar provisionalment l'activitat de les delegacions de la Generalitat a Alemanya, Suïssa i el Regne Unit, com li va demanar el govern espanyol, a l'espera de resoldre si les tanca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, la secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC desestima la petició del ministeri d'Exteriors perquè ordenés el tancament cautelar de les delegacions a l'estranger, després de concloure que la sol·licitud és "extemporània" perquè no va ser plantejada en la fase processal que corresponia. A través de l'Advocacia de l'Estat, el ministeri d'Afers Estrangers va demanar a principi de mes al TSJC que paralitzés l'activitat de les delegacions a l'estranger, perquè entenia que estan duent a terme "amb singular intensitat" tasques a favor dels objectius del procés secessionista de Catalunya, declarat inconstitucional.

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha comparegut en roda de premsa i ha titllat la interlocutòria de "revés a les obsessions de Josep Borrell, inclòs l'escàndol d'espionatge que ha anat associat a aquesta petició de mesures cautelars". El 9 de juliol es va fer pública una informació segons la qual l'Estat hauria estat controlant les delegacions catalanes a l'exterior amb l'objectiu de demostrar que treballaven per a la independència de Catalunya, i aconseguir, amb això, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en tanqués quatre. El govern català va demanar la dimissió de l’encara ministre d’Exteriors, Josep Borrell, per aquest fet.

Bosch ha tornat a carregar avui contra Borrell amb contundència: "Davant l'afany de destruir, nosaltres seguirem construint amb l'acció exterior de la Generalitat, plenament legal, legítima i del tot necessària". "Avui en dia el segle XXI, en un món globalitzat, qui no s'internacionalitza perd oportunitats", ha lamentat: "A part de que és totalment legal i legítim, és necessari que continuem fent aquesta feina".

El Ministeri d'Exteriors estudia si recórrer la decisió

Per la seva banda, el Ministeri d'Afers Estrangers estudia la possibilitat de recórrer la decisió del TSJC. "Analitzem totes les opcions, entre elles, la de recórrer", han informat a Efe fonts del Ministeri, que han subratllat també que la interlocutòria "no entra en el fons" de si les oficines d'interessos catalans d'aquests països han de ser tancades, sinó que "només valora una qüestió procedimental".

stats