Política 12/06/2018

El TSJC admet a tràmit la querella contra Turull per haver cedit 96.000 euros de patrimoni a la seva dona

El tribunal considera que l'objectiu de l'exconseller empresonat és "eludir un futur embargament"

Ara
2 min
El TSJC admet a tràmit la querella contra Turull per haver cedit 96.000 euros de patrimoni a la seva dona

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia Superior de Catalunya contra el diputat i exconseller Jordi Turull, empresonat a Estremera, per haver-se desprès de 96.400 euros del seu patrimoni i haver-lo deixat sota la titularitat de la seva dona, Maria Blanca Bragulat, el 8 de juny del 2017. El tribunal considera que la transmissió de béns podria ser constitutiva d'un delicte d'insolvència punible per la imminència del procés judicial al qual s'ha d'enfrontar Turull, per la voluntat de "dificultar o endarrerir l'efectivitat de les mesures cautelars" que li poguessin imposar com a conseqüència d'aquest procés penal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de Turull, segons el TSJC, seria "intentar eludir el futur embargament del seu patrimoni a conseqüència dels procediments judicials". En la seva querella, el fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio acusava Turull i la seva dona de traçar "un pla preconcebut" per intentar evitar "el futur embargament" del patrimoni del diputat arran dels processos judicials que li poguessin obrir i, d'aquesta manera, "aparentar una situació d'insolvència". Uns arguments que ara el TSJC considera susceptibles de ser investigats. El TSJC, que encara no ha fixat cap data per a la seva declaració ni per a la de la seva dona, ha designat el magistrat José Francisco Valls com a jutge encarregat del cas.

Davant la petició de la fiscalia, JxCat va adreçar una nota als mitjans de comunicació en nom de Turull i la seva dona en la qual especificaven que la família va decidir compartir els béns davant el "risc de mort sobtada" per les "apnees severes" que pateix l'exconseller. A la nota explicaven que Turull ha de dormir amb l'ajut d'una màquina d'oxigen, també a la presó. La formació va informar que l'exconseller va cedir el 50% de l'habitatge familiar on resideix la parella a Parets del Vallès, unes modificacions que, asseguren, es van comunicar al Parlament.

La família va denunciar també que "haver d’airejar situacions estrictament personals, com les relacionades amb la pròpia salut, per haver de defensar-se de l’obsessió de la fiscalia per perseguir els que considera dissidents, descriu l’escenari dramàtic i de desesperació que viuen certes instàncies de l’estat espanyol". "Quan Jordi Turull va fer aquestes modificacions patrimonials ni era conseller, ni es preveia que ho pogués ser, i per descomptat no tenia cap mena d’avís ni d’advertiment per part de cap tribunal o instància judicial", van criticar.

stats