Política 29/06/2019

Tajani mostra la seva "preocupació" per l'incendi de l'Ebre i Torra li replica que "respecti la democràcia"

El president de la Generalitat retreu al president de l'Eurocambra que veti Puigdemont

Ara
1 min
El conservador italià Antonio Tajani és el candidat favorit per convertir-se avui en president del Parlament Europeu

BarcelonaQuim Torra no ha deixat escapar l'oportunitat per retreure a Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, el seu veto a Carles Puigdemont i Toni Comín per prendre l'acta d'eurodiputats. Tampoc quan Tajani ha fet una piulada per mostrar la seva "preocupació" per l'incendi que crema a les Terres de l'Ebre. El president de la Generalitat ha "agraït" el suport i la "solidaritat" que ha traslladat el polític conservador als "tarragonins, catalans i tots els espanyols", però li ha fet saber que no permet accedir al càrrec a alguns eurodiputats que els ciutadans de Catalunya van votar el 26 de maig passat. "Compleixi amb la voluntat del poble de Catalunya, vetlli pels nostres drets de ciutadans europeus i respecti la democràcia", li ha exigit Torra.

El president de l'executiu català es refereix a "tres eurodiputats", en referència a Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, per bé que en relació a aquest últim el que ha fet l'Eurocambra és assenyalar que qui té el poder sobre la seva situació personal és Espanya. De fet, qui va impedir que el president d'ERC anés al Congrés a prometre la Constitució davant la Junta Electoral Central és el Tribunal Suprem.

Aquest divendres ja havia reaccionat a la piulada de Tajani el senador de JxCat Josep Lluís Cleries, que, en el mateix sentit, recriminava a Tajani que "no respecti el vot democràtic de milers de catalans que han elegit Puigdemont, Junqueras i Comín". "¿De quina solidaritat parles quan ets incapaç de respectar Catalunya i els 7,5 milions de catalans i catalanes?", es va preguntar retòricament Cleries.

stats