Política 27/09/2016

Tardà: "Animem Sánchez a seguir pedalant fins a la meta, que és el referèndum"

Homs afirma que té "la sensació que anem a terceres eleccions"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El diputat d'ERC Joan Tardà durant el ple del Congrés. EFE

MadridEls partits catalans al Congrés han mostrat aquest dimarts la seva sorpresa davant del moviment del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de convocar unes primàries per dirimir la postura del seu partit davant la investidura de Mariano Rajoy. ERC i el PDC han mantingut la seva predisposició a fer president el candidat socialista si es compromet amb el referèndum, tot i que s'han mostrat escèptics amb aquesta possibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez: "No vull que m’imposin una decisió que no comparteixo perquè jo l’administri"

"Pedro Sánchez està competint amb el seu partit en una carrera ciclista. Primer va pedalar dient que mai parlaria amb separatistes i ara ja no ens diu separatistes sinó sobiranistes", ha asseverat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà. "L'animem a seguir pedalant a veure si arriba a la meta, que és el referèndum", ha afegit.

El portaveu del PDC, Francesc Homs, per la seva banda, s'ha mostrat escèptic que després del moviment de Sánchez hi hagi una sortida per a la governabilitat de l'Estat: "Tinc la sensació que anem a terceres eleccions". Homs ha revelat que no han mantingut contactes amb el PSOE, malgrat que Sánchez ha afirmat aquest dilluns que pensa trucar al partit.

Finalment, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha denunciat que "el calendari que ha marcat" Sánchez, que pretén fer les primàries el dia 23 d'octubre, set dies abans que es convoquin automàticament eleccions, és "molt endimoniat", i ha afirmat que el líder socialista "no és president del govern espanyol" perquè tampoc és secretari general del seu partit.

stats