Política 01/06/2018

Tardà: "Ara hem de passar del diàleg a la negociació"

El portaveu d'ERC al Congrés adverteix que "ja estem en la fase de la construcció de la República"

Xavi Tedó
1 min
Tardà: "Ara hem de passar del diàleg a la negociació"

BarcelonaEl portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha deixat clar que amb l'arribada del nou president espanyol, Pedro Sánchez, s'ha d'iniciar un procés de negociació. "Hem aconseguit fer govern, i ara cal construir la República. Les forces independentistes hem d'acumular forces per passar del diàleg a la negociació i resoldre d'una vegada per totes la demanda del dret a l'autodeterminació", ha deixat clar. "Les relacions amb Catalunya han de ser bilaterals, la multilateralitat autonòmica s'ha d'acabar per acceptar una negociació", ha afegit Tardà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà ha marcat distàncies amb el PSOE, però ha justificat el vot favorable dels republicans a la moció de censura. "Estem a les antípodes del PSOE perquè són còmplices de la vulneració de drets civils i de l'aplicació de l'article 155, però hi ha un bé superior que és fer fora el partit més corrupte d'Europa i l'ariet més important en el setge a les institucions catalanes", ha anotat.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el diputat republicà ha deixat clar que "hi ha un abans i un després de l'1-O". "Som en un marc autonòmic, però políticament i estratègicament ja estem en la fase de la construcció de la República, però no sé quants anys trigarem a fer-la efectiva", ha dit. "Hem d'acumular forces i treballar per a les classes populars del país", ha remarcat a l'hora d'aconseguir l'objectiu d'assolir una majoria independentista més sòlida.

En el mateix programa, la diputada del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha explicat que el futur president espanyol, Pedro Sánchez, oferirà diàleg al seu homòleg català, Quim Torra, per desencallar la situació davant d'un govern espanyol que "fins ara ha negat el problema".

stats