Política 23/08/2011

Tardà a Zapatero: "'Requiescat in pace'... Salut!"

Tardà s'ha mostrat contrari a la reforma constitucional perquè "el problema del dèficit no són les autonomies", i ha indicat que "segons el Banc d'Espanya, el dèficit del govern espanyol és del 75%, mentre que el de les autonomies és del 17%". Ha criticat una mesura que considera que prové del dictat de "l'espanyolisme agressiu" de la Faes, la fundació vinculada al PP, que busca una "recentralització nacional"

Miquel Codolar
1 min

MadridTardà ha acabat la intervenció al ple extraordinari per debatre les noves mesures antidèficit referint-se directament al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Ha exposat que és la "icona del fracàs de la socialdemocràcia" i ha dit que amb la seva feina "ha arrossegat tota l'esquerra" i li ha retret que no s'hagi enfrontat al capital, als bisbes ni al "nacionalisme de dretes". Les seves últimes paraules han estat, per referir-se a Zapatero: "Requiescat in pace [RIP]. Salut!", abans d'abandonar la tribuna. No s'ha referit a la reforma consititucional que ha proposat Zapatero, però durant la seva intervenció ha criticat que Rubalcaba "se'ns ha convertit en un sans-culotte amb idees progressistes", que considera que Zapatero no està incorporant. També ha criticat les mesures econòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà s'ha mostrat contrari a la reforma constitucional perquè "el problema del dèficit no són les autonomies" i ha indicat que "segons el Banc d'Espanya, el dèficit del govern espanyol és del 75% mentre que el de les autonomies és del 17%". Ha criticat una mesura que considera que prové del dictat de "l'espanyolisme agressiu" de la Faes, la fundació vinculada al PP, que busca una "recentralització nacional".

La portaveu d'ICV, Núria Buenaventura, ha criticat les mesures econòmiques, ha anunciat el seu vot negatiu al nou pla antidèficit i ha dit que "cal una Europa més forta i un sistema fiscal europeu harmonitzat". Buenaventura s'ha oposat a la reforma constitucional "en la forma i en el fons".

stats