POLÍTCA
Política 20/08/2013

Tardà crida a aparcar els debats "estèrils i bizantins" al voltant de la Via Catalana

"Se'ns en fot tres de la virolla", ha afirmat el diputat d'ERC al Congrés. Ha explicat que l'important és que la cadena humana sigui un "sinònim d'èxit"

Marc Toro
1 min

PradaEl diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha fet aquest dimarts una crida a aparcar els debats "estèrils i bizantins" al voltant de la Via Catalana. "Se'ns en fot tres de la virolla", ha deixat anar el republicà en referència a l'intercanvi de declaracions dels darrers dies sobre el lema i objectiu de la cadena humana de l'Onze de Setembre. Per Tardà, més enllà del pluralisme o no de sensibilitats de l'acte, el que importa és que sigui un "sinònim d'èxit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, en què ha participat a un acte de la Fundació Irla –vinculada a ERC–, el diputat ha demanat una gran mobilització per la Diada per tal que, ha dit, "tothom sàpiga que la ciutadania catalana es mobilitza amb un nord clar: la llibertat del nostre país".

"La resta és soroll, que no ajuda a res", ha afirmat, i ha afegit: "això no m'interessa ni a mi ni a la gent que tota la vida ha picat pedra". En aquest sentit, ha denunciat un cert "panxacontentisme" que assegura que està instal·lat en la política catalana i ha subratllat que "la república no ens la duran a casa".

El republicà ha fet una crida a omplir els trams de la Via que encara són buits, i ha recordat que "a Madrid buscaran multiplicar per mil cada metre que no estigui ple". Amb tot, ha considerat: "No té gaire sentit que nosaltres ens perdem en oracions subordinades quan ells van amb la destral trinxant-ho tot".

"Tots sabem que l'objectiu nostre és ser lliures, assolir les llibertat nacionals plenes, i esdevenir un estat com la resta d'estats democràtics al concert internacional", ha conclòs.

stats