Política 05/11/2018

Tardà reitera que ERC mai demanarà l'indult per als presos polítics

El portaveu d'ERC lamenta que el PSOE no s'hagi mogut a l'hora de modificar l'estratègia repressiva

Ara
1 min
Tardà reitera que ERC mai demanarà l'indult per als presos polítics

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit avui que "mai, mai, mai" el republicanisme demanarà l'indult per als líders independentistes presos. En declaracions a Onda Cero ha precisat que l'indult als polítics catalans presos "no ha estat en les converses amb el PSOE" i que el govern socialista "ha decidit no atendre" les seves reclamacions, ja que li van demanar que instés la Fiscalia a actuar, "cosa que és possible de fer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem deixat clar al govern espanyol –ha continuat– que no votarem els pressupostos. Li hem demanat que faci un moviment de categoria, però ha considerat no fer-lo", ha lamentat Tardà, que ha insistit que ERC farà el que va dir al seu electorat: "No participar en cap conversa ni reunió". "Els vam dir que no es prenguessin ni la molèstia de convidar-nos. Així estan les coses", ha reblat Tardà.

Respecte a l'estabilitat de l'executiu espanyol, ha opinat que els últims mesos "s'ha establert i s'ha cregut que és un govern" i ha dit que té "la impressió que pretén consolidar-se", encara que els republicans són "només espectadors de molt del que passa a Madrid". També ha insistit que ERC va votar a favor de la moció de censura contra Mariano Rajoy "sense dubtar-ho ni un segon i sense demanar res a canvi". "Això no ho creuen, però és així", ha conclòs.

stats