CAP AL 20-N
Política 20/09/2011

Joan Tardà: “La resposta només podia ser afirmativa”

El número dos d'ERC pel 20-N anuncia oficialment el sí a l'oferta de Junqueras per acompanyar Alfred Bosch a les llistes

M.colomer
2 min

BarcelonaEl president electe d'ERC, Oriol Junqueras, ha aconseguit tancar el procés de renovació del partit conjugant-lo amb l'experiència. L'ha ajudat el diputat al Congrés Joan Tardà, que avui ha anunciat oficialment que accepta ser el dos d'Alfred Bosch a les eleccions del 20-N, com ja va avançar ahir a la nit l'Ara.cat. Joan Tardà ha estat el principal suport de Joan Ridao durant el procés de primàries, i la seva incorporació a la llista permet a ERC acabar de tancar el procés de transició intern amb totes les peces, excepte Ridao, a lloc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La resposta només podia ser afirmativa”, ha explicat en un apunt al seu blog. “Vam deixar dit des del faristol de la sala de premsa de la seu d’ERC que el companys Oriol Junqueras i Marta Rovira eren els nostres dirigents, que l’Alfred Bosch era el nostre candidat i que restàvem al servei del nostre partit”, argumenta Tardà, que ha estat diputat a Madrid les dues últimes legislatures.

D'aquesta manera, Tardà (un dels exponents de l'ala més esquerrana d'ERC) es proposa ser el nexe d'unió entre la tasca realitzada pel grup parlamentari els darrers anys. “Amb l’Alfred Bosch al capdavant, sabrem bastir una acció política que contribueixi en els propers anys a avançar en el nostre full de ruta i a mantenir la veu ferma del republicanisme i de l’independentisme catalans”, afegeix. Tardà, a més, fa evident el suport que ha rebut per acceptar de l'actual cap de files a Madrid, Joan Ridao, que ja aquest matí en un tuit ha celebrat amb un “llarga vida a l'esquerra nacional” que Tardà fos de nou el dos d'ERC al Congrés.

stats