POLÍTICA
Política 06/05/2013

Xavier Sabaté recomana a Chacón que se'n vagi al PSOE

L'insta a afiliar-se a la federació de Madrid del PSOE. El diputat socialista creu que és molt difícil fer política catalana des de 600 quilòmetres de distància

Ara
1 min
El cap de llista tarragoní, Xavier Sabaté; Pere Navarro, i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros van celebrar ahir l'acte central de la campanya a Tarragona.

BarcelonaEl diputat del PSC i primer secretari de la federació del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, ha recomanat a la diputada del seu partit, Carme Chacón, que s'afiliï a la federació madrilenya del PSOE després que hagi escrit una carta demanant al líder del PSC, Pere Navarro, que no s'apunti al front pel dret a decidir. A més, Sabaté ha considerat "molt difícil" pretendre fer política catalana des de 600 quilòmetres de Catalunya, i ha recordat que hi ha un acord amb el PSOE de manera que es pot canviar automàticament l'afiliació quan un membre del partit canvia de lloc de residència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si jo estigués al país basc m'afiliaria al PSE, si estigués vivint a Cantàbria ho faria al partit socialista d'allà, si fos a Alemanya m'afiliaria al SPD i si fos a França al PSF..." ha argumentat Sabaté per demanar a la diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, que s'afiliï a la federació madrilenya del PSOE perquè "és allà on resideix i on pot desenvolupar millor la seva activitat política".

Incapacitada per fer política catalana

En aquesta línia, ha explicat que hi ha un acord amb el PSOE pel qual si algun membre del partit ve a viure a Catalunya s'afilia al PSC de manera automàtica i s'aplica el mateix sistema a la inversa. "Un membre del PSC pot afiliar-se perfectament al PSOE. Aquesta és la meva recomanació amb tot el 'carinyo' que li tinc a la Chacón perquè som amics des de fa molts anys", ha afegit. Ha deixat clar que Chacón està capacitada per fer política a Madrid, però no política catalana.

stats