CORRUPCIÓ
Política 17/07/2012

Telefónica renova Urdangarin per 1,5 milions

Ara
1 min

MADRID.La companyia Telefónica ha renovat el contracte al duc de Palma, Iñaki Urdangarin, que exerceix de delegat de la companyia als Estats Units, segons va publicar ahir El Mundo . Urdangarin està imputat al cas Nóos, acusat de delictes de prevaricació, malversació de fons públics i blanqueig de capitals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell d'administració de la companyia estava dividit. De fet, una part havia demanat el seu cap per "la pèrdua de clients" que estava provocant. Finalment, però, han triomfat les tesis que apostaven per no fer una "condemna prèvia" i no acomiadar el duc de Palma.

Urdangarin seguirà rebent els 1,5 milions d'euros que corresponen al seu càrrec més una retribució en espècie d'1,2 milions. Tot i així, segons el rotatiu, si finalment se'l considera culpable, la companyia l'acomiadarà. Això sí, si se'l fa fora, l'antiga empresa pública l'haurà d'indemnitzar amb 4,5 milions.

La multinacional que presideix César Alierta es fa càrrec, entre altres conceptes, de les despeses de lloguer de la casa, de la decoració, dels bitllets d'avió, del servei, del parc mòbil i dels escortes.

stats