Política 09/11/2017

Téllez (Guanyem Badalona) es nega a declarar davant la fiscalia per desobediència en una encartellada per l'1-O

El tercer tinent d'alcalde de la ciutat demana a la justícia espanyola que "deixi d'obstruir" la democràcia

Acn
2 min
Un centenar de persones s'ha concentrat davant les portes de l'Ajuntament de Badalona

BarcelonaEl tercer tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez (Guanyem Badalona), s'ha negat a declarar aquest dijous davant la fiscalia i ha demanat a la justícia espanyola que "deixi d'obstruir" la democràcia. Téllez està essent investigat per un possible cas de desobediència i obstrucció a la justícia: durant una encartellada amb motiu de l'1-O, el regidor ha reconegut que va voler "evitar" que la Guàrdia Urbana de Badalona requisés cartells d'Òmnium Cultural. Per tant, els va agafar del vehicle policial i els va lliurar als activistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Téllez considera que, fent això, va defensar el dret a la propaganda política: "M'acusen d'obstrucció a la justícia, però jo demano al poder judicial espanyol que deixi d'obstruir la democràcia". Segons explica, la seva actuació del 25 de setembre -recollida a la interlocutòria de presó de Jordi Cuixart- es va limitar a impedir que la policia local actués com a policia judicial i a garantir que un grup d'activistes d'Òmnium Cultural, entre els quals hi havia el mateix Cuixart, poguessin exercir el seu dret a fer propaganda.

El regidor ha assegurat que troba "estrany" que "tot l'expedient" del seu cas estigués "tancat a la fiscalia i no en un jutjat de Badalona", i ha insistit que "sospita" que el cas "no és aïllat". Amb tot, Téllez ha dit que espera que s'arxivi.

A la seva arribada a la Ciutat de la Justícia, el regidor ha estat acompanyat de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i d'altres membres del govern municipal, tant de Guanyem com d'ERC. A la porta també l'esperava un grup de simpatitzants al crit de "No estàs sol".

José Téllez és especialment conegut perquè el 12 d'octubre del 2016 va sortir a les portes de l'Ajuntament de Badalona i va estripar la interlocutòria del jutge que obligava el consistori a tancar amb motiu del Dia de la Hispanitat. L'Ajuntament va obrir les dependències municipals en un acte de desobediència.

stats