Política 17/11/2018

Tensió entre ultres i antifeixistes a les jornades de Vox al barri de Bonavista de Tarragona

Els Mossos han separat els dos grups per evitar enfrontaments

Ara
2 min
Tensió entre ultres i antifeixistes en les jornades de Vox al barri de Bonavista a Tarragona

BarcelonaTensió i enfrontaments dialèctics entre espanyolistes i antifeixistes a les jornades de formació del partit Vox celebrades aquest dissabte al barri de Bonavista de Tarragona. Els dos grups s'han xiulat, escridassat i insultat separats per un estricte cordó policial dels Mossos d'Esquadra. El moment de més tensió s'ha viscut quan un simpatitzant de Vox ha trencat el cordó i ha ensenyat el cul als antifeixistes abans de refugiar-se en un estanc. Des de dins ha agredit un càmera de televisió clavant-li una puntada mentre abaixaven les persianes de l'establiment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos d'Esquadra han intervingut per evitar que la situació empitjorés. "Això és com un estat de setge i exempció. Defensarem la llibertat contra els totalitaris que pretenen acabar amb nosaltres", ha sentenciat la presidenta provincial de Vox a Tarragona, Isabel Lázaro, que ha afegit que les jornades no són una provocació. Aquest acte s'ha fet finalment al Bar Braseria Cabrera, ubicat al carrer Tres del barri de Bonavista, després que els dos hotels de la Selva del Camp i de Cunit on s'havia de fer declinessin la proposta del partit liderat per Santiago Abascal.

Desenes de persones han cridat consignes com "Fora els feixistes dels nostres barris" i han xiulat de forma sonora els participants a la trobada formativa de VOX que se celebra en un restaurant del barri de Bonavista, després que el partit ultradretà hagués de canviar fins en dues ocasions l'emplaçament de l'esdeveniment – prèviament previstos a la Selva del Camp i a Cunit-, per la negativa dels dos establiments hotelers a acollir aquest acte.

"Creiem que no els hi hem de permetre que es puguin reunir ni aquí ni a qualsevol lloc, perquè és contradictori que vinguin a un barri obrer quan és un partit ultradretà, classista i homòfob, i això no és compatible amb una societat tolerant i solidària", ha afirmat una de les manifestants contràries a l'esdeveniment i que ha preferit mantenir l'anonimat. La crispació s'ha accentuat entre els dos grups quan dos membres dels antifeixistes han verbalitzat als simpatitzants de VOX, propers a ells, la consigna 'Pim pam pum que no quedi ningú', una de les més repetides durant la protesta.

Pel que fa als participants de les jornades de VOX s'han aplegat amb banderes espanyoles a l'entrada de l'establiment on s'ha organitzat la trobada. Els responsables de la formació política han dirigit unes paraules als seus simpatitzants i han fet sonar l'himne espanyol. A més, també ha encès una traca al carrer. Segons la presidenta provincial de VOX a Tarragona, Isabel Lázaro, són accions que sempre porten a terme en els seus esdeveniments. Lázaro ha defensat que la seva intenció no és provocar o bé molestar i ha qualificat la protesta de "patètica i trista". La presidenta provincial ha explicat que ha intentat apropar-se als manifestants per parlar amb ells. Ara bé, els cossos policials li han impedit i, finalment, els hi ha enviat petons. "Són irònics clar, no estic contenta, és molt greu", ha respost en referència a aquesta provocació.

stats