Política 19/11/2014

La nova associació Tercera Via "ajudarà a repetir" un acord entre CiU i PP per "solucionar l'encaix de Catalunya"

Ha rebut el suport de personalitats com l'ex director general de Trànsit, Pere Navarro Olivella, i Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona

Laia Vicens
2 min

BarcelonaUn nou actor ha entrat aquest dimecres a l'escena política. Es tracta de l'associació privada "Tercera via: acord i diàleg", presidida per l'advocat Mario Romeo. En la seva presentació al Col·legi de Periodistes, Romeo ha defensat "desbloquejar les relacions entre Catalunya i Espanya". Per això, ha demanat "estimular el diàleg per arribar a un encaix". Aquest encaix passa, al seu parer, per un pacte entre CiU i el PP. "Sempre han tingut diferències i sempre han arribat a un acord. Ara hem d'ajudar a repetir aquest acord", ha cridat Romeo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a aquesta associació, "la millor sortida per Catalunya és un autogovern just dins d'Espanya". Al seu parer, "la major part de la població" estaria d'acord amb un pacte que millorés el finançament o les relacions polítiques entre la Generalitat i la Moncloa. Romeo ho ha exemplificat dient que "el Barça ha estat un gran club gràcies a Espanya, sinó hagués estat un club petit. El mateix passa amb Catalunya", ha sentenciat.

La Tercera Via vol "vertebrar socialment" aquesta majoria social que creuen que hi ha. Per fer-ho, demanaran a experts informes que "demostrin la viabilitat d'un projecte de treball junts i que argumentin els avantatges de la solució de la tercera via". Tot i que són conscients que els partits polítics que estan a la seva òrbita són Unió i el PSC, també creuen que sectors d'ICV, de CDC i de C's "estarien còmodes" amb les seves propostes.

Els signants del manifest de Tercera Via són de l'òrbita socialista. Hi destaquen l'exdirector general de Trànsit Pere Navarro Olivella, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l'excap de campanya de Pasqual Maragall, Xavier Roig; els periodistes Margarita Riviere, Enric Sopena, Andreu Missé i Rosa Cullell, l'actual secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, o els exdiputats socialistes Higini Clotas o Albert Solé, entre altres.

stats