VIA CATALANA
Política 04/09/2013

Els sobiranistes d'ICV temen quedar "lluny de la realitat i de la gent" desmarcant-se de la Via Catalana

La coordinadora de l'àmbit nacional dels ecosocialistes, Teresa Mira, avisa que "la major part de la militància" del partit serà a la cadena humana

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl sector sobiranista d'ICV no està gens satisfet amb la decisió de l'executiva del partit presa dilluns de no convocar a la Via Catalana l'11 de setembre i, en canvi, sí fer-ho a la convocatòria del Procés Constituent d'encerclar La Caixa i a d'altres accions al territori contra les retallades. Durant l'estiu es van reunir amb representants dels diferents àmbits del partit i amb dirigents com el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el mateix dilluns van enviar una carta demanant que els ecosocialistes donessin suport a la cadena humana de l'ANC, però això no va succeir. "Hi veig un retrocés respecte a l'any passat i crec que ICV corre el perill de situar-se al llimb: ser i no ser alhora. Lluny de la realitat i de la gent", es lamenta Teresa Mira, coordinadora de l'àmbit nacional del partit, que també parla en nom del grup de política lingüística, espais on treballen més de 200 membres d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Mira explica a l'ARA.cat que "per sort la major part de la militància hi serà [a la Via Catalana]". La postura d'ICV a l'entorn de la Diada, però, contempla que els afiliats participin també en altres convocatòries i demana que ho facin defensant el dret a decidir i els drets socials. Els sobiranistes d'ICV, però, hi aniran per reclamar la independència: "Els àmbits sobiranistes defensarem el dret a decidir i la reivindicació de l'estat propi, sobirà i independent perquè són indestriables: ens hi ha portat un estat espanyol en retrocés i revifant el franquisme", exposa Mira, que és membre de l'executiva d'ICV però dilluns no va poder assistir al debat sobre la cadena humana.

Romeva també dóna suport a la Via Catalana

Tampoc hi va poder ser l'eurodiputat ecosocialista, Raül Romeva, un altre destacat dirigent independentista, que havia de ser a l'Europarlament. Dimarts, però, va mostrar el seu suport a la Via Catalana i va excusar la seva absència per Twitter, ja que també tindrà feina al Parlament Europeu: "Hi torno. Estic a favor de la Via Catalana, he participat a assajos. L'única raó que m'impedirà ser-hi és ple del Parlament Europeu a Estrasburg".

stats