ELECCIONS ANDALUSES
Política 09/02/2015

L'eurodiputada Teresa Rodríguez guanya les primàries i serà la candidata de Podem a Andalusia

La dirigent de la formació de Pablo Iglesias ha obtingut el 80,86% dels vots en un procés en què han participat el 28% dels inscrits de la comunitat

Europa Press
1 min
Pablo Iglesias i Teresa Rodríguez

SevillaL'eurodiputada gaditana de Podem, Teresa Rodríguez, serà la candidata a la Presidència de la Junta en les pròximes eleccions autonòmiques del 22 de març després D'imposar-se en les primàries convocades per la formació, en què ha aconseguit un 80,86% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat Podem en un comunicat, els 64 candidats de la llista 'Andalusia Sembrant Futur', impulsada per Rodríguez i el secretari d'Organització dE Podem, Sergio Pascual, han aconseguit el major percentatge de vots amb una àmplia diferència amb la llista 'Andalusia de des de baix ', liderada per Rocío Filpo i que s'ha quedat amb un 13,45% dels vots.

Teresa Rodríguez ha guanyat així les primàries per encapçalar la llista amb la qual concorrerà Podem a les pròximes autonòmiques. Amb tan sols tres dies per votar i sense campanya, els candidats de llista 'Andalusia Sembrant Futur' s'han imposat en aquest procés en el qual han participat més 15.000 andalusos, un 28% dels inscrits a Podem a la comunitat autònoma.

L'encara eurodiputada, que renunciarà a aquest càrrec per optar a la Presidència de la Junta, ha obtingut un 80,86%dels suports, seguida en nombre de vots per la secretària general de Sevilla, Begoña Gutiérrez, i per Lucía Ayala, membre del Consell Ciutadà estatal.

stats