Política 10/06/2015

Terrassa en Comú i ERC signen un document per governar a Terrassa i esperen rebre el suport de CiU i la CUP

El PSC de Terrassa confia que s'imposi "el sentit comú" i continuïn governant la ciutat perquè són "la llista més votada"

Europa Press
1 min
El candidat de Terrassa En Comú, Xavi Matilla, i el candidat d'ERC, Isaac Albert, davant de la Torre del Palau / ACN

TerrassaTerrassa en Comú (TeC) i ERC han presentat aquest dimecres un document per aconseguir presentar una alternativa al PSC amb vista a la configuració de l'Ajuntament d'aquest dissabte i esperen sumar suports. Almenys necessiten els suports dels tres regidors de CiU, que aquest dijous decidiran la seva posició final, i el del regidor de la CUP, que decidirà divendres en assemblea si vota o no a favor del pacte de govern entre TeC i ERC.

La formació que encapçala Xavier Matilla farà una consulta ciutadana, que serà presencial i per als residents de la ciutat, per saber si estan a favor o en contra que Matilla sigui el pròxim alcalde de Terrassa.

Per la seva part, el PSC de Terrassa confia que dissabte s'imposi "el sentit comú" i continuïn governant perquè ha recordat que són "la llista més votada". Així ho ha explicat l'actual primer tinent d'alcalde de Terrassa en funcions, Alfredo Vega, que ha reconegut que la situació és "complicada" però que ha posat en valor que el PSC va sortir "clarament vencedor" dels comicis del 24-M.

Davant de l'acord anunciat per Terrassa en Comú i ERC, ha afirmat que el primer partit té "un terç menys de vots i l'altre menys de la meitat" que el PSC. D'altra banda, ha dit que CiU "té un paper protagonista" i, segons les converses que han tingut, esperen que s'acabi abstenint dissabte.

stats