Política 16/07/2015

Terricabras, Maragall i Tremosa informen tota l'Eurocambra de la candidatura unitària liderada per Romeva

Els eurodiputats asseguren que si la llista guanya el 27-S "s'iniciarà immediatament un procés per aconseguir la total independència"

Acn
2 min
D'esquerra a dreta, l'eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i els eurodiputats d'ERC-NeCat Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall , en una imatge d'arxiu /ACN

Brussel·lesEls eurodiputats d'ERC-NeCat i Convergència han informat tots els membres del Parlament Europeu de l'acord per crear un candidatura conjunta amb la societat civil liderada per Raül Romeva. Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa han escrit a tots els seus companys parlamentaris per explicar que els seus partits han decidit "unir forces amb la societat civil catalana per presentar-se plegats a les properes eleccions" amb una candidatura que tindrà com a "únic objectiu aconseguir un mandat per a la independència". Terricabras, Maragall i Tremosa destaquen que Romeva liderarà la llista i que si guanyen "s'iniciarà immediatament un procés per aconseguir la total independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El número u de la llista pro-independència serà l'exeurodiputat verd Raül Romeva, un gran polític i vertaderament pro-europeu que durant 10 anys va ser un membre honorable i molt treballador d'aquesta cambra", diuen els eurodiputats en el seu escrit, enviat als 751 eurodiputats de l'Eurocambra, de 28 països de tota la UE.

"Les eleccions catalanes del 27 de setembre seran, de facto, un referèndum sobre la independència de Catalunya, ja que Rajoy i l'establishment polític espanyol han negat repetidament el nostre dret a decidir el nostre futur a través d'un referèndum com el que van permetre Cameron i el Regne Unit a Escòcia", asseguren Terricabras, Maragall i Tremosa.

En el text, els tres eurodiputats expliquen també la trajectòria de Romeva, molt conegut a Brussel·les, assegurant que "després de donar suport a una solució federal pel tema català durant la major part de la seva vida, en els últims anys ha canviat de visió". Segons els representants europeus d'ERC i CDC, Romeva creu que la independència "és la millor solució pel poble català per aconseguir justícia social, una societat pròspera i una total integració amb la UE". "Els propers mesos seran emocionants pel poble català i per la democràcia europea", prediuen.

Terricabras, Maragall i Tremosa també adjunten als eurodiputats l'informe del CEPS i el CIDBO que es va presentar ahir a Brussel·les, i que indica que a llarg termini una Catalunya independent estaria millor a nivell econòmic que una Catalunya autonòmica, fins i tot en cas de declaració unilateral.

stats