Terricabras, Maragall i Tremosa informen tota l'Eurocambra de la candidatura unitària liderada per Romeva

Els eurodiputats asseguren que si la llista guanya el 27-S "s'iniciarà immediatament un procés per aconseguir la total independència"

Els eurodiputats d'ERC-NeCat i Convergència han informat tots els membres del Parlament Europeu de l'acord per crear un candidatura conjunta amb la societat civil liderada per Raül Romeva. Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa han escrit a tots els seus companys parlamentaris per explicar que els seus partits han decidit "unir forces amb la societat civil catalana per presentar-se plegats a les properes eleccions" amb una candidatura que tindrà com a "únic objectiu aconseguir un mandat per a la independència". Terricabras, Maragall i Tremosa destaquen que Romeva liderarà la llista i que si guanyen "s'iniciarà immediatament un procés per aconseguir la total independència".

"El número u de la llista pro-independència serà l'exeurodiputat verd Raül Romeva, un gran polític i vertaderament pro-europeu que durant 10 anys va ser un membre honorable i molt treballador d'aquesta cambra", diuen els eurodiputats en el seu escrit, enviat als 751 eurodiputats de l'Eurocambra, de 28 països de tota la UE.

" Les eleccions catalanes del 27 de setembre seran, de facto, un referèndum sobre la independència de Catalunya, ja que Rajoy i l'establishment polític espanyol han negat repetidament el nostre dret a decidir el nostre futur a través d'un referèndum com el que van permetre Cameron i el Regne Unit a Escòcia", asseguren Terricabras, Maragall i Tremosa.

En el text, els tres eurodiputats expliquen també la trajectòria de Romeva, molt conegut a Brussel·les, assegurant que "després de donar suport a una solució federal pel tema català durant la major part de la seva vida, en els últims anys ha canviat de visió". Segons els representants europeus d'ERC i CDC, Romeva creu que la independència "és la millor solució pel poble català per aconseguir justícia social, una societat pròspera i una total integració amb la UE". "Els propers mesos seran emocionants pel poble català i per la democràcia europea", prediuen.

Terricabras, Maragall i Tremosa també adjunten als eurodiputats l'informe del CEPS i el CIDBO que es va presentar ahir a Brussel·les, i que indica que a llarg termini una Catalunya independent estaria millor a nivell econòmic que una Catalunya autonòmica, fins i tot en cas de declaració unilateral.

Més continguts de