Política 13/09/2014

Toni Cantó anuncia que es presentarà a les primàries d'UPyD per ser el candidat a la Generalitat Valenciana

L'actual diputat d'UPyD al Congrés diu que vol liderar "una tercera via" contra el bipartidisme i la "corrupció i mala gestió" del PP al País Valencià

Efe
3 min
Toni Cantó ha presentat la seva candidatura aquest dissabte a València. / @UPyD_prensa

ValènciaToni Cantó ha anunciat avui que es presentarà a les primàries d'UPyD per ser el candidat d'aquesta formació a la presidència de la Generalitat Valenciana com "una tercera via" contra "la corrupció" que assola el País Valencià. Cantó ha dit durant la roda de premsa en què ha anunciat la seva candidatura que la decisió l'ha presa després de percebre "molt de suport" per part dels afiliats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cantó ha manifestat que en la situació "no greu, gravíssima" en què es troba el país, és molt important que existeixi una tercera via enfront del bipartidisme. Aquesta tercera via, que segons ell representa UPyD, intentarà lluitar contra "la corrupció" que arrasa el País Valencià, el "balafiament" i la "dolenta, dolentíssima gestió" que ha dut a terme el PP des del govern valencià, ha manifestat.

Des d'ara i fins a les primàries d'UPyD, que probablement se celebraran a la fi d'octubre, segons ha dit, tornarà a recórrer el país per rebre "les propostes i inquietuds" dels afiliats i poder aconseguir "uns bons resultats" que permetin influir a la formació en les polítiques de la propera legislatura.

Cantó ha assegurat haver rebut "molt suport i moltes ganes i il·lusió" per part dels afiliats –la formació de Rosa Díez té 1.020 militants al País Valencià– per presentar-se a les primàries del partit.

El diputat valencià ha avançat que si és triat candidat, començarà a treballar en el programa i les propostes per aconseguir obtenir uns bons resultats que permetin a UPyD influir en les polítiques del Consell. Segons Cantó, els valencians han vist "minvats" els seus drets amb les polítiques actuals, com l'assistència social, la sanitat, l'educació i la dependència, ha lamentat.

Sobre els resultats de les eleccions autonòmiques, Cantó ha dit que espera que siguin bons, en una autonomia on UPyD obté un dels millors resultats d'arreu l'Estat. En aquest sentit, el també actor ha destacat que el partit, malgrat no estar en institucions com el govern valencià o l'Ajuntament de València, està fent "un bon treball" als pobles i ciutats on té representació.

Ha opinat que hi ha "una demanda claríssima de moltíssima gent" que creu que existeix una altra forma de fer política i UPyD "pot encapçalar" aquesta tercera via i fer que la situació canviï.

Respecte a les propostes per a la seva candidatura a la Generalitat, ha indicat que trepitjarà de "dalt a baix" el País Valencià i es reunirà amb tots els sectors, entre ells l'agroalimentari, el turisme, la indústria i el transport, per aportar solucions.

L'administració ha de comportar-se "de forma neta i austera" –al País Valencià "no ho fa", ha precisat– per alliberar recursos que facilitin la creació de riquesa i ocupació, segons Cantó. No obstant això, qualsevol que pugui crear riquesa sap que l'administració és "un obstacle, no una ajuda" per a aquesta fi.

Sobre el procés intern per presentar-se a les primàries, ha recordat que en les anteriors eleccions va comunicar al partit que els candidats havien de tenir més temps per preparar la campanya, una petició que entén ha estat escoltada perquè les primàries d'UPyD se celebraran a l'octubre per a unes eleccions convocades per al mes de maig de 2015.

"Tindrem temps més que suficient per elaborar un bon programa, recórrer tota la Comunitat Valenciana i fer el treball que s'ha de fer. En aquestes condicions jo sí crec que puc fer bé el meu treball", ha conclòs.

stats