Política 12/04/2012

Toni Cantó no podrà cobrar en obres de teatre o pel·lícules subvencionades

La majoria dels diputats compatibilitzen el seu treball amb l'exercici de l'advocacia, són membres de consells d'administració d'empreses o són tertulians en programes de ràdio o televisió

Efe
1 min
Toni Cantó

MadridEl diputat d'UPyD Toni Cantó no podrà participar en obres de teatre o pel·lícules que rebin alguna subvenció de les administracions públiques, segons el dictamen emès aquest dijous per la Comissió de l'Estatut dels Diputats del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'aquesta comissió han explicat que l'òrgan que fiscalitza la compatibilitat del treball parlamentari amb altres activitats alienes a la cambra baixa ha apreciat que no existeix incompatibilitat en el fet que Toni Cantó sigui actor i diputat, però sempre que les obres en què actuï no estiguin subvencionades.

La Comissió de l'Estatut dels Diputats ha aprovat el dictamen sobre les activitats que els parlamentaris realitzen al marge del seu treball al Congrés, que ara haurà de ser ratificat pel ple de la Cambra, possiblement a primers de maig.

La majoroia són advocats

En la immensa majoria dels casos els diputats compatibilitzen el seu treball amb l'exercici de l'advocacia, alguns també figuren com a membres de consells d'administració d'empreses, i diversos són tertulians en programes de ràdio o televisió.

Per poder compatibilitzar ambdues activitats, la feina fora de la Cambra no ha de tenir cap vinculació amb les administracions públiques.

Aquest és el requisit que s'ha aplicat en el cas de Cantó. L'exprotagonista de '7 vidas' podrà seguir actuant, però sempre que no sigui en obres de teatre o pel·lícules subvencionades.

stats