ELECCIONS EUROPEES
Política 06/03/2014

Toni Comín no anirà a les llistes d'ERC a les europees

L'exdiputat del PSC situa una persona de la seva associació a la candidatura i afirma que els republicans poden ser "el pal de paller de les esquerres de Catalunya"

Ara
1 min
Toni Comín, amb Carme Valls, de Ciutadans pel Canvi, en una imatge del 2010 / ACN

BarcelonaL'exdiputat del PSC procedent de Ciutadans pel Canvi Toni Comín no anirà finalment a la candidatura d'ERC a les eleccions europees. Ho ha anunciat aquest dijous al 'TN Vespre' de TV3 i ha explicat que ho ha decidit no contribuir al "descrèdit de la política". "No podem fer cap pas que faci pensar que prenem decisions per interès personal", ha dit, motiu pel qual no ha volgut que semblés que buscava "un càrrec".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Comín ha afirmat que "hi ha un camí a fer amb ERC", partit que es podria convertir en "el pal de paller de les esquerres de Catalunya" que reclama l'exdiputat. Per això, ha avançat que a finals de març realitzarà una conferència amb el president dels republicans, Oriol Junqueras, per explicar aquest procés cap a la unió de les esquerres, i ha explicat que situa Gabriel Fernández, membre de la seva associació Socialisme Catalunya Llibertat i exdirector de Ciutadans pel Canvi, en un lloc entre el 5 i el 10 de la llista d'ERC a les europees.

L'anunci arriba l'endemà que Comín anunciés que estripa el carnet del PSC, on militava des del 2011, quan ja havia deixat de ser diputat. Ho va argumentar perquè considera que el partit de Pere Navarro ja no és el "pal de paller" de la socialdemocràcia a Catalunya, paper que ara creu que podria adoptar ERC.

stats