Política 13/02/2019

"Per interessos partidistes es perjudica la gent": topada entre Colau i Torra a Twitter pels pressupostos de Sánchez

El president de la Generalitat respon a l'alcaldessa que la seva "única" motivació és "el benestar i el progrés dels catalans i el dret a l'autodeterminació"

Ara
2 min
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ahir durant un instant del ple municipal celebrat a l’Ajuntament.

BarcelonaEl govern espanyol està abocat a convocar unes noves eleccions després d'haver-se quedat sense pressupostos. El Congrés, amb el vot dels partits independentistes (sumat al del PP i Ciutadans) ha tombat aquest matí els comptes de Pedro Sánchez després de la rotunditat amb què el PSOE va rebutjar negociar sobre l'autodeterminació de Catalunya. Una notícia que torna a sacsejar el sistema de partits de l'Estat i ha provocat tibantors entre el sobiranisme i els comuns a Catalunya, que s'han materialitzat en una picabaralla entre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president Quim Torra a Twitter.

La unitat de què l'independentisme i Catalunya en Comú havien fet gala els últims dies contra el judici de l'1-O s'ha esquerdat amb les discrepàncies sobre els pressupostos de Madrid. Així, Colau ha fet aquesta tarda un tuit en què ha considerat un "error històric" que l'independentisme hagi "bloquejat uns pressupostos socials". "Perjudica la població tant a Catalunya com a Espanya", ha insistit, "i obre la porta a eleccions que poden guanyar la dreta i l'extrema dreta". "Per interessos partidistes es perjudica la gent, especialment els més vulnerables", ha asseverat en un dard contra Torra: "Una irresponsabilitat".

"Interessos partidistes, alcaldessa?", ha preguntat Torra responent a Colau: "Els nostres únics interessos són la defensa del benestar i el progrés dels catalans i el seu dret a l'autodeterminació".

Divendres passat, la Moncloa i la Generalitat van donar per tancades les relacions entre els dos governs, després que els socialistes (a ulls de l'independentisme, cedint a pressions internes i de la dreta) excloguessin de les converses la possibilitat de parlar sobre l'autodeterminació. Des de llavors, la postura del govern de Torra havia estat oberta al diàleg però tancada a obrir vies de negociació al marge d'aquest assumpte.

Abans de la votació de les esmenes dels pressupostos al Congrés, tant el grup socialista com Podem (i el PNB) han fet un últim al·legat a l'hemicicle per convèncer ERC i el PDECat que donessin suport als comptes de Sánchez, però sense èxit. Des d'ara, la legislatura es troba en fase terminal, a l'espera que el president espanyol comuniqui una data d'eleccions als seus ministres, que podria ser el 28 d'abril, tal com ha sabut l'ARA.

stats