Torra denuncia a la fiscalia la secretària d'Espanya Global pel document que va elaborar sobre el Procés

El president l'acusa de delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha interposat aquest dijous una denúncia davant la fiscalia contra la secretària d'estat d'Espanya Global, Irene Lozano, pel document que va crear i distribuir aquest organisme intentant desmuntar l'argumentari del govern respecte el procés català. Segons el president, Lozano i els que van col·laborar en la creació del document podrien haver incorregut en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia, i assegura que la secretària d'estat hauria vulnerat la independència del poder judicial, la presumpció d'innocència dels presos independentistes i el dret a tutela judicial efectiva.

La denúncia centra els fets en el document 'La realidad sobre el proceso independentista', publicat al mes d'agost per Espanya Global i distribuït per ambaixades i cos diplomàtic estranger per donar la visió de l'Estat sobre el conflicte català. Segons l'escrit de Torra, Lozano hauria "atemptat directament contra la presumpció d'innocència de les persones investigades o encausades" pel Procés, contra "el dret a tutela judicial efectiva i contra el "dret a la independència i imparcialitat dels òrgans que integren el poder judicial".

En l'acusació s'assenyalen parts del document d'Espanya Global que caurien en aquestes faltes i, a més, es considera que es podria estar incorrent en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia. Finalment, Torra demana a la fiscalia que, a partir de la seva denúncia, "acordi la pràctica de diligències que consideri procedents per aclarir adequadament els fets i les responsabilitats que se'n puguin derivar".