Política 26/06/2019

Torra, a Lorena Roldán: "Han passat del 'vamos Ciudadanos' a 'nos vamos de Ciudadanos'"

El president nega que la campanya de l'ANC de "consum estratègic" sigui un boicot

N. Orriols
2 min
Torra, a Lorena Roldán: "Han passat del 'vamos Ciudadanos' a 'nos vamos de Ciudadanos'"

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha burxat aquest dimecres en les dimissions a Ciutadans arran de l'estratègia fixada pel seu líder, Albert Rivera, durant la sessió de control al Parlament. Després d'escoltar les crítiques de la nova cara visible de Cs al Parlament, Lorena Roldán, un cop Inés Arrimadas ha fet el salt a Madrid, el cap de l'executiu ha ironitzat sobre el nombre de baixes al partit taronja: "Ves a saber si després d'aquest discurs [de Roldán] de cinc minuts haurà marxat més gent de Ciutadans. El ritme és diabòlic: Han passat del 'vamos Ciudadanos' al 'nos vamos de Ciudadanos' com més aviat millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però no ha acabat aquí. Torra també ha utilitzat la paraula 'fugats', que Cs fa servir per referir-se als exiliats, per repassar les dimissions dels últims dies al partit taronja: "Per fugats el senyor Manuel Valls, Toni Roldán, Javier Nart..." També ha afirmat que li faria "vergonya" ser Albert Rivera després que l'hagi hagut de desmentir l'Elisi per dir que té el suport d'Emmanuel Macron en la seva política de pactes amb el PP i Vox.

La reacció del president ha vingut precedida de la crítica de Roldán a la campanya de "consum estratègic de l'ANC", que ha assegurat que es tracta d'un "boicot" en tota regla i una "llista negra" de les empreses no afins al Procés. "No hi ha cap boicot en marxa", ha reafirmat el president de la Generalitat, que ha afegit que l'"únic" boicot que s'ha fet l'ha exercit l'Estat a Catalunya. Torra ha recordat la "retirada de dipòsits" d'organismes estatals de les entitats financeres catalanes durant la tardor del 2017 o el decret per facilitar el canvi de seus empresarials.

Malgrat que Roldán ha titllat el govern de la Generalitat de "tòxic" per a l'economia catalana, Torra ha tret pit de les xifres macroeconòmiques, tal com ja ho havia fet en resposta a una altra pregunta parlamentària del portaveu de JxCat, Albert Batet. "No ho dic jo, ho diu el BBVA, que afirma que l'any que ve Catalunya tornarà a créixer al 2%", ha afirmat.

L'aposta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per les companyies energètiques no afins al poder polític espanyol també ha estat protagonista de la sessió de control al Govern –informa Ruth Pérez Castro–. "És racisme econòmic", ha retret el diputat popular Santi Rodríguez a la consellera Àngels Chacón. La titular d'Empresa i Coneixement ha sortit al pas i ha recordat que des del departament "no s'ha impulsat cap boicot" a empreses espanyoles i que el Govern es referma en la idea d'una "economia oberta, integradora, sostenible i oberta al món".

stats