Política 19/12/2018

Torra retreu a Torrent la seva passivitat després de l'amenaça d'Arrimadas amb una querella

El president acusa la líder de Cs de desviar-se del debat sobre els plens del 6 i 7 de setembre

O.s. / N.o. / A.c.
1 min
Torra demana la paraula durant el ple monogràfic sobre els plens del 6 i 7 de setembre al Parlament

BarcelonaQuim Torra s'ha indignat amb la intervenció d'Inés Arrimadas amb motiu del ple monogràfic sobre els plens del 6 i 7 de setembre, en què la cap de l'oposició ha aprofitat el discurs inicial per fer una crítica genèrica al Govern, en lloc de cenyir-se estrictament a l'objecte del debat. La indignació del president de la Generalitat ha arribat al punt que s'ha dirigit al president del Parlament, Roger Torrent, i li ha recriminat la seva passivitat davant la intervenció d'Arrimadas, que ha culminat amb una amenaça d'una querella contra Torra pel seu "consentiment" del que pugui passar als carrers divendres per la presència del consell de ministres a Barcelona.

"No acabo d'entendre aquests plens en què es parla de tot excepte el motiu pel qual s'ha convocat el ple", ha dit Torra, que ha demanat als lletrats del Parlament que expressin la seva opinió sobre el discurs d'Arrimadas i ha apel·lat també a Torrent perquè en digui alguna cosa. El president de la cambra catalana ha fet un intent de prendre la paraula, però Torra ha continuat amb el seu discurs i la petició del president de la Generalitat no ha obtingut resposta.

Malgrat que la líder de Cs ha començat la seva intervenció denunciant el "cop a la democràcia" dels plens del 6 i 7 de setembre, ha dedicat bona part del torn de paraula a criticar l'actual Govern per la polèmica amb els Mossos, l'exhibició de llaços grocs a l'espai públic o la suposada permissivitat amb accions "feixistes" contra els actors partidaris de la unitat d'Espanya.

stats