Política 12/06/2018

Torra comunica per carta als líders europeus que el seu Govern està compromès amb el diàleg i la negociació

En la missiva no parla de l'1-O ni de la DUI, però sí de presos i exiliats

Núria Orriols / Aleix Moldes
1 min
Quim Torra: “Parlem molt de diàleg, però haurem de parlar de negociació”

BarcelonaEl "diàleg i la negociació" com a eines per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol. Per si no sabien les prioritats de la Generalitat, els caps de govern de la Unió Europea rebran a partir d'avui una carta del president català, Quim Torra, en què els detalla que el seu executiu aposta pel diàleg amb Madrid per aconseguir superar l'actual crisi territorial. En les missives, Torra no parla del referèndum de l'1 d'octubre ni de la declaració d'independència del 27 d'octubre, però sí que recorda que a Espanya hi ha polítics en presó provisional (no fa servir l'expressió 'presos polítics') i a l'exili acusats de rebel·lió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat diu que el seu Govern està compromès amb els "valors de la solidaritat, la diversitat i la cohesió" i que continuarà apostant pel "diàleg i la negociació" per resoldre les "discrepàncies polítiques". Assegura, a més, que l'"eix vertebrador" que guiarà l'executiu serà el "respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, el pacifisme, la igualtat, l'estat de dret i el respecte dels drets humans, incloent-hi els drets de les persones que pertanyen a minories". No fa referència, doncs, al dret a l'autodeterminació.

"No hi ha millor expressió de diàleg que aquella que culmina amb un absolut respecte a la llibertat de cadascú per expressar-se, opinar i decidir-ho tot", conclou Torra.

Carta del president de la Generalitat als líders europeus
stats