Política 19/06/2019

Torra continua la ronda de contactes amb Jéssica Albiach

Després de reunir-se amb altres partits i entitats sobiranistes, demà és el torn dels comuns

Ara
1 min
La portaveu de Catalunya en Comú - Podem, Jéssica Albiach, al Parlament.

BarcelonaEl Govern continua buscant la unitat per quan arribi la sentència del judici. Dimarts el president de la Generalitat va reunir-se amb la CUP i Demòcrates i aquest dijous serà el torn de Catalunya en Comú - Podem. La presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, es reunirà demà a la tarda amb Quim Torra al Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com explicava l'ARA, després d'un llarg cicle electoral en què s'han evidenciat tensions entre els partits sobretot en l'àmbit municipal, la voluntat de Torra és refermar com més aviat millor la unitat entre el sobiranisme per preparar-se en cas que la sentència del Procés arribi al juliol. Aquesta recerca del màxim consens possible també inclou els comuns, i l'espai que lidera Ada Colau té interès en escoltar quina és la proposta del president de la Generalitat. Els comuns aposten per una opció "inclusiva" i que respongui als "consensos del catalanisme". Per a ells, això significa no tornar al clima previ al refèrendum d'ara fa dos anys.

En la concentració de partits i entitats que es va celebrar a la plaça Catalunya quan es va acabar el judici del Procés, Jéssica Albiach ja va reclamar aquesta unitat que busca Torra. "Catalunya necessita una resposta unitària a la sentència", va dir la portaveu dels comuns, que també va mostrar el seu desig que la unitat arribés aviat.

stats