Política 09/11/2018

Torra demana "contundència" a la justícia contra els "escamots feixistes" que van fer pintades a Verges

Sobre la manifestació de Jusapol ha dit que "no cauran en provocacions"

Acn
2 min
Els veïns de verges reben el president de la Generalitat, Quim Torra.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la justícia espanyola que "actuï amb contundència" contra els "escamots feixistes" que dimarts a la nit van fer pintades amb símbols nazis i insults contra el mateix president a Verges (Baix Empordà). El poble es va despertar amb diverses façanes pintades amb escrits com "Tots som espanyols" i "Visca Espanya" i amb banderes espanyoles a fanals i pilones, i també es van treure estelades que hi havia als carrers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha visitat Verges i s'ha reunit amb l'alcalde del municipi, Ignasi Sabater (CUP), per mostrar la solidaritat del Govern amb uns fets que ha qualificat d'"intolerables", i ha afirmat que la Generalitat seguirà de prop la investigació. De moment, ha detallat Torra, els Mossos d'Esquadra ja estan a punt de tancar l'atestat per remetre'l dilluns al jutjat. A més, explica l'ACN, fonts pròximes al cas comuniquen que els Mossos tenen identificats els sospitosos d'haver fet les pintades.

"Fins ara sabíem què era 'fer un Tortosa', ara sabem què és 'fer un Verges': que és enfrontar-se al feixisme de manera no-violenta i deixant clar que el feixisme a casa nostra no passarà", ha afirmat Torra, que ha subratllat que el mateix dimecres a la tarda Verges va rebre la solidaritat de catalans d'arreu del país per desfer els desperfectes causats. "Lamento que hagin embrutat casa vostra", ha afegit el president. Al seu torn, l'alcalde de Verges ha agraït la solidaritat de Torra i ha afirmat que "els escamots que actuen encaputxats són gent que busca sembrar la por, que callem, però el que aconsegueixen és el contrari".

En la seva visita al municipi empordanès Torra també ha fet referència a la manifestació organitzada pel sindicat policial Jusapol i ha fet una crida a no caure "en les provocacions, encara que siguin ofensives". "Si tenim possibilitat d'èxit en la nostra lluita per la independència és a partir fer-nos forts en allò que som, un poble demòcrata amb plena consciència de ser poble i que no caurà mai en les provocacions", ha reflexionat el president de la Generalitat.

stats