Política 18/03/2019

Torra preveu esgotar el termini i deixa per demà la resposta a la JEC

La setmana passada el president va negar-se a retirar el llaç groc de la façana del Palau

Efe
1 min
El president Quim Torra se sotmetrà a la primera sessió de control dimecres

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, preveu esgotar el termini i no revelarà fins demà la resposta a la Junta Electoral Central (JEC), que l'ha instat a retirar els llaços grocs dels edificis públics abans de 24 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'entorn del president català consultades per Efe han indicat que revelaran la resposta a la JEC demà, quan es reuneix de manera ordinària el consell executiu.

En tot cas, el president català ja va advertir la setmana passada de la "impossibilitat" de complir la primera ordre de la JEC sobre la retirada "d'estelades", escudant-se en la llibertat d'expressió.

Unes declaracions que va fer després del primer requeriment de la JEC, davant el qual dimecres passat va presentar un recurs que ja ha respost aquest dilluns el màxim intèrpret de la legislació electoral.

La Junta ha acordat donar un últim termini de 24 hores a Torra perquè ordeni retirar els llaços grocs dels edificis públics catalans i l'adverteix que en cas de no fer-ho pot incórrer en responsabilitats penals.

La pancarta per demanar la "llibertat de presos polítics i exiliats" amb un llaç groc està penjada al balcó de la Generalitat des del dia que va prendre possessió el govern de Quim Torra, el 2 de juny del 2018; és una de les primeres decisions que va prendre l'actual president català.

Torra manté el llaç groc al Palau de la Generalitat malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central
stats