Política 20/06/2019

Quim Torra reitera la petició d'una reunió amb Ximo Puig

El president català recorda al valencià que "les portes del Palau han estat sempre obertes"

Acn / Ara
1 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la declaració institucional

BarcelonaEl president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, enviarà aquest mateix dijous una petició formal al seu homòleg valencià, Ximo Puig, demanant una reunió entre els dos. Torra ha fet pública aquesta intenció a les xarxes després que en una entrevista a TV3 Puig hagi mostrat predisposició a veure's després d'explicar que no manté cap mena de relació amb el cap de l'executiu català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molt monorable president Ximo Puig, les portes del Palau de la Generalitat han estat sempre obertes per a vós. Us reitero la invitació, que cursaré oficialment aquesta vesprada", ha dit Torra a Twitter, que ha recordat que el setembre passat ja va dir públicament que volia una trobada bilateral. A més, el president català ha assegurat que no té "cap inconvenient, ans al contrari," a reunir-se a València, "si es prefereix".

El PP acusa Puig de "blanquejar els separatistes"

La predisposició de Ximo Puig a reunir-se amb Quim Torra ha estat ràpidament criticada per la líder del PP valencià, Isabel Bonig, que ha acusat el dirigent socialista d'estar "blanquejant els separatistes" que volen "trencar la convivència de tots els espanyols". "Tenim un govern catalanista que prefereix que siguem catalans de segona que valencians de primera", ha afegit Bonig, que ha retret a Ximo Puig que es reuneixi amb un govern que "té consellers imputats i asseguts a la banqueta del Tribunal Suprem precisament per trencar Espanya i donar, presumptament, un cop d'estat".

stats