Política 23/01/2013

Torramadé deixa la presidència de la diputació de Girona pel cas del presumpte assetjament sexual

En un comunicat, reitera la seva innocència i assegura que és víctima d'una "injustícia"

Acn
2 min
El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, té els dies comptats al càrrec.

GironaJaume Torramadé ha presentat la renúncia a la presidència de la diputació de Girona. Torramadé ha fet pública la seva decisió a través d'un comunicat i ha assegurat que és víctima d'una "injustícia". En el text detalla que dimiteix per "protegir" la seva família, la institució, els seus amics i també el seu partit (UDC), tot i que assegura que no té "cap mena de responsabilitat" en l'afer de l'encreuament de denúncies amb l'assessora Minerva Amador, per un cas de presumpte assetjament sexual. Torramadé assegura que sent "indignació" per les "falses acusacions" que li han imputat. "No tinc res a amagar i no tinc res de què avergonyir-me", assegura. Està previst que en el ple de dimarts vinent Joan Giraut es converteixi en el nou president. Torramadé continuarà com a alcalde de Salt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jaume Torramadé ha deixat clar que deixa la presidència per evitar "afectar la imatge" de la diputació de Girona, una institució a la qual ha estat vinculat durant molts anys i per la qual, diu, sent una "gran estima". De fet, no ocupa el càrrec de president des del 10 de desembre, quan va decidir apartar-se temporalment de manera voluntària per evitar que la "pressió mediàtica" provocada per l'afer de les denúncies creuades per extorsió i assetjament sexual amb Amador esquitxés la corporació. Vuit dies després va intentar tornar-hi però els seus mateixos socis de govern l'hi van impedir.

Si tot va segons està previst, Torramadé deixarà la presidència però continuarà com a diputat en l'equip de govern.

Amb la renúncia sobre la taula, l'equip de govern de la diputació de Girona ja pot convocar el ple extraordinari que ja hi havia previst per dimarts vinent, després del ple ordinari. Serà llavors quan es passarà compte de la renúncia de Torramadé i es farà efectiu el nomenament de l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, com a nou president.

Paral·lelament, dimarts al matí hi haurà la comissió d'investigació que ha obert la mateixa diputació de Girona per esclarir si Torramadé ha tingut la intenció de malversar amb fons públics i si realment es va plantejar la possibilitat de pagar 50.000 euros a Amador que sortirien de les arques de la mateixa Diputació.

En el moment en què va saltar a la llum l'escàndol en el qual s'ha vist involucrat, Torramadé també era president de la intercomarcal d'UDC a les comarques gironines fins que el mateix partit va decidir destituir-lo.

stats