Política 26/04/2018

Colau trasllada a Torrent la "urgència" perquè es formi Govern i s'acabi amb el 155

El president del Parlament ha rebut l'alcaldessa en el marc del front contra la repressió

Ot Serra
2 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, al despatx d'audiències

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, continua la ronda de reunions amb representants de la societat per bastir un front ampli contra la repressió de l'Estat. Aquest dijous ha sigut el torn de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s'hi ha reunit durant aproximadament mitja hora al despatx d'audiències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans després de la trobada, Colau ha explicat que ha traslladat a Torrent la necessitat que es formi Govern de manera "urgent" per acabar amb el 155 i recuperar les institucions. "Cal tornar a la negociació política", ha assegurat Colau, que ha afegit que ha coincidit amb Torrent en la voluntat d'acabar amb "la judicialització de la política". Colau també ha apressat les formacions independentistes a fer Govern i ha subratllat que tenen aquesta "responsabilitat davant els seus votants però també davant tots els catalans". "No podem estar amb una majoria que no sigui capaç de formar Govern", ha lamentat l'alcaldessa, que ha remarcat que els ajuntaments estan "sols" a "primera línia" abordant "problemes econòmics i d'habitatge". "Amb el 155 estem sota mínims", ha denunciat.

El president de la cambra catalana ja va rebre les últimes setmanes representants dels principals sindicats, Comissions Obreres i UGT, i també d'entitats com Unió de Pagesos i les patronals Pimec i Cecot. En la trobada que van mantenir amb Torrent fa un mes al Parlament, van demanar l'alliberament dels presos i van reclamar que es formés Govern amb "urgència".

Torrent va promoure aquesta iniciativa després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena enviés a presó Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva, i condicionés així la investidura de Turull, que estava pendent de la votació en segona volta. Paral·lelament, l'Espai Democràcia i Convivència, que també aplega diferents entitats socials han reactivat la seva activitat i van celebrar la manifestació a l'Avinguda Paral·lel en defensa de la llibertat dels presos polítics el 15 d'abril.

Torrent també ha rebut al seu despatx el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana.

stats