Política 12/12/2018

Torrent replica a Sánchez: "El referèndum té un 80% de suport. Prou d'excuses. Votem"

L'insta a "assumir el repte democràtic que planteja Catalunya sense por a les urnes"

Ara
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, en l’acte de commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans al Parlament.

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha replicat les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha reptat el PDECat i ERC a dur-li una proposta que aplegui un consens del 75% del Parlament per resoldre la qüestió catalana. "Nosaltres estem disposats a dialogar, però per dialogar han de representar aquestes 3/5 parts de la societat catalana i no plantejar que el 51% de la majoria del Parlament s'imposi al 49% amb una tesi que no està referendada a les urnes", ha dit Sánchez dirigint-se als independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran d'aquestes paraules, Torrent ha enviat un missatge a Sánchez per Twitter en què assegura que l'independentisme ja té una proposta, que és "un referèndum sobre la independència i que té el suport del 80% de la societat". El president del Parlament també ha instat el cap de l'executiu espanyol a "assumir el repte democràtic que planteja Catalunya sense por a les urnes". "Prou d'excuses. Votem", ha piulat Torrent.

Sánchez, en resposta a la reacció del líder del PP, Pablo Casado, ha matisat que es referia únicament a una reforma de l'Estat, i no a cap proposta que tingui a veure amb el dret d'autodeterminació de Catalunya.

stats