Política 12/01/2020

Torrent: "El president Quim Torra podrà intervenir en el ple i votar"

El líder de la cambra legislativa insisteix que la "JEC no és un òrgan jurisdiccional"

A.m.
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, en el ple d'aquest matí

BarcelonaDavant la insistència del president de la Generalitat, Quim Torra, de frenar la inhabilitació fins que el Tribunal Suprem (TS) no respongui el fons de la causa, totes les mirades estan posades en el Parlament i en el seu president, Roger Torrent. Ahir ja va avisar al cap de l'executiu que continua sent diputat, argumentant que el reglament de la cambra legislativa no preveu "la inelegibilitat sobrevinguda". I aquest matí, en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio ha insistit que "el president Quim Torra podrà intervenir en el ple i votar sense cap problema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La JEC és un òrgan administratiu, no és un òrgan jurisdiccional que pugui sentenciar que un diputat deixa de ser-ho", ha assegurat, tot i que no ha aclarit què passarà un cop el TS resolgui sobre la situació del president, condemnat per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "No podem entrar a valorar diferents escenaris de futur. Amb les actuals circumstàncies hem de ser prudents", ha continuat el líder de la cambra legislativa.

Preguntat sobre si està preocupat per una eventual inhabilitació si permet a Torra participar en el ple, Torrent ha respost que no li interessen "les conseqüències de les decisions que es prenen, sinó si són necessàries o no". "Crec que les decisions que prenc com a president del Parlament són absolutament necessàries per defensar els drets fonamentals", ha afirmat Torrent.

stats