Publicitat
Publicitat

Torres-Dulce marxa per "cansament" i una "acumulació de circumstàncies" després de les discrepàncies amb el govern de Rajoy

Fonts pròximes al fiscal general de l'Estat diuen que ho fa en un moment "tranquil" en què estan "encaminats" processos com el 9-N

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha decidit presentar la seva renúncia per "cansament" i per una "acumulació de circumstàncies" després de les seves discrepàncies contínues amb l'executiu espanyol en els tres anys de mandat. Així ho asseguren fonts pròximes a Eduardo Torres-Dulce, que recorden que hi ha hagut desavinences públiques en diverses qüestions relacionades amb el funcionament de la Fiscalia, com per exemple en la designació d'alguns fiscals, o les "carències pressupostàries" del ministeri fiscal.

Aquestes fonts apunten que abandona un càrrec que "desgasta molt" i ho fa en un moment "tranquil" en què estan "encaminats" tots els processos importants, com per exemple el 9-N i la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Ha estat una de les etapes més tenses del seu mandat, i li ha suposat haver d'imposar el criteri als fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que eren contraris a presentar la querella.

Malgrat que ell va negar davant el Congrés que hagués rebut cap mena de pressió per part de l'executiu espanyol, la querella va ser anunciada amb antelació per diversos membres del govern espanyol i del PP, des del mateix ministre de Justícia, que va anunciar que la Fiscalia preparava actuacions el mateix 9-N, fins a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

El fiscal ha anunciat per sorpresa la seva marxa i havia estat qüestionat pel seu paper en els escàndols de corrupció que han anat afectant el PP, des del cas Bárcenas fins al Gürtel. Precisament sobre la corrupció, la Fiscalia ha enviat aquest dijous una nota on destaca alguns dels elements que Torres-Dulce ha considerat com a primordials en el seu mandat, especialment el seu "compromís personal" en la lluita contra la corrupció, que ha convertit en un dels "eixos que han vertebrat el seu mandat".

En aquest marc assegura que durant el seu mandat ha reforçat la Fiscalia Anticorrupció amb la designació de diversos fiscals delegats, i que un dels projectes en marxa és el de les unitats d'investigació, que pretén dotar la Fiscalia d'equips adscrits de policies i guàrdies civils, a més de pèrits a l'Agència Tributària. Són unes unitats que segons el projecte s'han de desplegar a les fiscalies territorials imitant el model de la Fiscalia Anticorrupció.

 

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT