POLÍTICA
Política 04/06/2014

Torres-Dulce: "El que no és a la Constitució no existeix en la vida política i social d'Espanya"

Rebutja d'aquesta manera qualsevol possibilitat de convocar un referèndum sobre la perpetuació de la monarquia o la instauració d'una república

Ara/europa Press
1 min

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, s'ha referit aquest dimecres a la possibilitat legal de la celebració d'una consulta per decidir entre la perpetuació de la monarquia o el pas a una república assenyalant que "el que és a la Constitució és a la Constitució i el que no hi és no existeix en la vida política i social d'Espanya". Torres-Dulce ha realitzat aquestes manifestacions moments abans d'intervenir en les II Jornades sobre Estratègies contra la Corrupció a Europa, organitzades per l'Associació contra la Corrupció i per la Regeneració Social (ACCORS) a la seu del Parlament Europeu a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo, sobre opcions polítiques, no opino, no vull que els polítics interfereixin en el món judicial. Tinc respecte absolut per les decisions polítiques", ha indicat el fiscal general per al·ludir després a la legalitat constitucional. Sobre l'abdicació del rei, s'ha remès a la declaració institucional feta pública per la Fiscalia General dilluns passat en la qual aquesta institució va manifestar el "respecte, admiració i afecte per la figura de Sa Majestat i el que ha aportat a la història d'Espanya i a la convivència de tots els espanyols".

A més, ha assenyalat que el Consell Fiscal ha fet seves aquestes declaracions i que ell personalment manifesta també la seva "admiració, afecte, respecte" i els seus millors desitjos per a la institució en general, "tant per al rei que abdica com per al rei que ve".

stats