Treballadors, diputats, expresidents i el president del Parlament reclamen la llibertat de Forcadell

Avui 10 d'abril fa 28 anys de la restitució de la cambra catalana després de les eleccions del 1980

Treballadors, diputats, expresidents i el president del Parlament, Roger Torrent, han reclamat la llibertat dels presos polítics i especialment de l'expresidenta Carme Forcadell, avui que fa 38 anys de la restitució de la cambra catalana després de les primeres eleccions democràtiques, el 1980. S'han reunit a l'escalinata de l'edifici per fer deu minuts de silenci, que ha acabat amb un llarg aplaudiment de tots els que s'han concentrat.

En un comunicat, una de les portaveus dels treballadors ha recordat que la cambra es va restituir el 10 d'abril del 1980 i fins que no es va aprovar un reglament va funcionar amb el del 1932, cosa que va representar la "continuïtat" de la institució amb l'època republicana.

"Ens dol la teva absència", ha assegurat sobre Carme Forcadell, amb la presència del seu marit i el seu cunyat. Al principi de l'escalinata, se sostenia un llaç groc —com els que omplen els seients buits dels diputats presos— que simbolitzava la seva absència. A l'acte de suport hi havia la presència del vicepresident de la cambra, Josep Costa, i els secretaris Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés, a més dels expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol.

Més continguts de